Zo bouw je met Palènpa

Bouwinstructies

Bouwen met Palènpa is niet moeilijk, maar om bouwers op gang te helpen hebben we verschillende instructiemiddelen. Bij het bouwen is géén gereedschap nodig. De vleugelmoeren worden met de hand vast- en losgedraaid. Let op dat er altijd een volwassene of activiteitenbegeleider aanwezig is om toezicht te houden.

Net zo makkelijk als je de hutten van Palènpa in elkaar zet, haal je ze ook weer uit elkaar. Daardoor kun je met dezelfde materialen telkens opnieuw bouwen. Ook voor het afbouwen worden instructies gegeven.

Bekijk de instructievideo’s

Handleiding

In ieder gereedschapskistje van Palènpa vind je als extra uitleg een uitgebreide handleiding. Deze beschrijft hoe je veilig kunt bouwen. Alle materialen worden afgebeeld en beschreven en stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een hut bouwt, een toren bouwt, bruggen plaatst en de ladders gebruikt. Ook lees hoe je de hutten en torens weer afbouwt.

Daarnaast beschrijven we hoe je als ouder of begeleider instructie kunt geven. En je vindt er verschillende ideeën voor spellen en andere creatieve manieren om de hutten te gebruiken.

De handleiding is gemaakt van materiaal dat tegen vocht en een stootje kan.

op- en afbouwen

In deze video zie je hoe je een hut en toren bouwt en hoe je een brug plaatst. Ook kun je zien hoe je moet afbouwen. Deze video kun je goed samen met de kinderen bekijken voordat je begint. Daarna kun je direct aan de slag!

afbouwen

In deze video zie je alleen het stuk over veilig afbouwen. Als je gaat afbouwen met de kinderen is het handig net voor die tijd deze video te bekijken.

Hulp nodig?

Neem contact op

Trainingen

Op verzoek geven we training op locatie aan (toekomstige) begeleiders. We leggen dan uit hoe het best instructie kan worden gegeven. Dat doen we vanzelfsprekend met alle materialen, dus begeleiders bouwen zelf tijdens de training. Zo leren ze het meest. Na deze korte training is het mogelijk om zelf ook andere begeleiders training te geven.

CONTACTFORMULIER